Lodewijk van Wingerden

mens-zijn op de planeet die aarde heetMijn naam is Lodewijk van Wingerden, geboren op 27 augustus 1948 in Hardinxveld-Giessendam (Alblasserwaard). Na de middelbare schoolopleiding ben ik een aantal jaren als boekhouder werkzaam geweest bij een groothandel in glas en verf. In de jaren '70 heb ik een switch gemaakt. Na een gymnasiumopleiding heb ik in Utrecht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit - Faculteit Theologie. In 1980 ben ik bevestigd als predikant in de Hervormde Gemeente Zijderveld, in 1984 in de Hervormde Gemeente Sprang.

 In januari 1989 ben ik door de Provinciale Synode van de Hervormde Kerk  (de huidige Protestantse Kerk in Nederland) benoemd tot predikant met buitengewone werkzaamheden (ziekenhuispredikant) in het Willem Alexanderziekenhuis te 's-Hertogenbosch (het huidige Jeroen Bosch Ziekenhuis). Naast het fulltime pastorale werk in het ziekenhuis, was enige jaren ik voorzitter van de Stuurgroep Ethiek en de Medisch Ethische Toetsingscommissie. 

Vanaf augustus 2009 ben ik met emeritaat. Binnen de kerk ben ik een aantal jaren lid geweest (visitator en scriba) van het Regionaal College voor de Visitatie in Noord-Brabant en Limburg. 

Sinds september 2004 ben ik bijstand in het pastoraat van de Protestantse Gemeente Helvoirt-Haaren. Naast het werk voor deze gemeente, leid ik op uitnodiging kerkdiensten binnen het geheel van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).